DESTILACIJA

 

Fermentirana drozga se destilira v bakrenih posodah. Baker je drugačen od drugih kovin in ima prednost oz. sposobnost kataliziranja številnih negativnih stranskih proizvodov, nastalih v procesu fermentacije. Zato je baker material za proizvajalce visoko kakovostnih likerjev po vsem svetu.

 

ArtLiQ-ovi likerji se proizvajajo v selektivnih serijah proizvodnje, z namenom zagotavljanja visoke kakovosti in zahtevanih destilacijskih parametrov vsake serije. Ta proces ne more biti popolnoma avtomatiziran zaradi neštetih faktorjev, ki vplivajo na proces fermentiranja in destilacije posamezne serije. Zaradi dejstva, da ne obstaja oprema, ki bi merila okus posameznega likerja v procesu destilacije, je ta proces zelo pomemben v proizvodnji ArtLiQ-ovih likerjev.

 

Destilacijski proces se lahko večkrat ponovi za eno serijo z namenom izpopolnitve arome, vendar le-ta ne sme uničiti ravnotežja in esence surovin, ki se lahko izgubijo v proizvodnji industrijskega alkohola.